.
 
Atalante - Sports for  Everyone

Vertrouwenscontactpersoon 


Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt voor iedereen (van een sportvereniging) die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur met een klacht of een vraag. Zij bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren zij de verenigingen in de Hoeksche Waard om preventieve maatregelen te nemen. 


Wat kan een vertrouwenscontactpersoon voor u betekenen?

De vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar u de weg naar een goede oplossing proberen aangeven. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen u informeren over de procedures en mogelijke vervolgstappen of u doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het Vertrouwenspunt sport van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven.


Contact

Heeft u een vraag of kunnen wij u ergens bij helpen? Neem dan voorlopig contact op met de vertrouwenscontactpersonen van de KNGU via vertrouwenscontactpersonenen@kngu.nl. 


 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram